De Textielwinkel van Annet is een voortzetting van Goedhart Textiel.

Goedhart Textiel was tot 2012 een familiebedrijf aan de Dorpsstraat in Renkum en werd in bijna 70 jaar een begrip. Met de opening van de Textielwinkel van Annet op 7 mei 2016 heb ik, nadat de winkel een viertal jaren werd voortgezet door van t Veld Textiel, het stokje overgenomen. De winkel heeft een wat ander aanzicht gekregen maar de eigentijdse producten, de service en de klantgerichtheid zijn gebleven.

Ik heb altijd veel belangstelling gehad voor creativiteit en textiel. Als klein meisje verwonderde ik me altijd al over de mogelijkheid dat van een draad een kledingstuk gemaakt kon worden en dat uit een plat stuk stof een prachtige jas kon worden gemaakt. Dat betekende dat ik al vroeg ben begonnen met het volgen van naailessen. Ik ben gaan breien, haken, spinnen en vilten.
Vanuit die interesse heb ik vele cursussen en workshops gevolgd en ben ik in 2008 gestart met de opleiding tot coupeuse aan de Modevakschool Hermsen, Janssen en Schuurman in Arnhem. Deze heb ik in 2011 afgerond. Ik ga daar nog elke veertien dagen op de dinsdagochtend naar toe om samen met medecursisten met dit prachtige vak bezig te zijn.

Niet alleen de creatieve kant van de winkel heeft mijn interesse. Ook het vinden van de juiste ondermode is bijna een missie geworden. Zoveel vrouwen dragen de verkeerde maat Bh, terwijl lingerie niet voor niets ook wel foundation genoemd wordt. Wanneer je de goede maat lingerie draagt staat je kleding gewoon veel beter. Na het volgen van een workshop en de inmiddels opgedane ervaring kan ik helpen de juiste keuze hierin te maken.

Sommige uitdagingen komen op je pad en deze winkel was er een van. Het was nooit een expliciete wens ooit een eigen winkel te hebben maar wat ben ik blij dat ik destijds deze uitdaging ben aangegaan. Met alle opgedane kennis en vaardigheden kan ik nu goed advies geven en wel van de pasvorm en maat van een Bh tot het uitkiezen van dat ene klosje naaigaren dat precies geschikt is voor je naaiproject en beide doe ik met evenveel plezier.

Ik hoop van harte je een keer in de winkel te mogen ontmoeten.